6 de jul. 2016

L'experiència de l'alumnat Erasmus +: creixement personal i llaços d'amistat

L'alumnat Erasmus+, Andrea Just, Rut Peiró, Maria Romero i Romà Montaner, ha estat fent les seues pràctiques formatives durant tres mesos a les escoletes amb les qual l'escola FP la Safor té el conveni formatiu i molt bona relació després de les darreres tres convocatòries a la ciutat de Wolverhampton, a les West Midlands, a Anglaterra.

Ja fa un mes que han tornat i han estat compartint les seues experiències amb la comunitat educativa així com amics i família.

Vam fer una reunió informativa a l'escola el passat mes de juny per a l'alumnat de primer curs interessat en participar en la propera convocatòria Erasmus+ 2016. A aquesta van assistir Andrea i Rut i ens van contar algunes anècdotes i van donar bons consells, entre els quals destacava que l'anglés és una gran ferramenta de comunicació però no depén tot de l'idioma, mai  és un impediment per a dur endavant les tasques tot i que siga un nivell pre-intermedi i a les escoletes ho saben i t'ajuden molt.

A més, els van recomanar que no desaprofitaren una oportunitat com aquesta perquè aprens a nivell acadèmic però sobretot, experimentes un creixement personal i fas llaços d'amistat , alguns d'ells inesperats, i val molt la pena. També, que si s'organitzen bé, amb la subvenció per a la mobilitat aquells candidats que aconseguisquen estar becats, poden fer front a la majoria de despeses.


A setembre tornarem a fer una reunió per confirmar els participants i es publicarà la convocatòria per començar el procés de selecció.  Ara a juny han signat un document de compromís de participació i el ratificaran aleshores.